ABOUT

Blog Bluehikari; dari Banting ke Fukushima lahir pada 1 November 2000. Medium penulisan diasaskan kepada pengalaman hidup Rudy Bluehikari bermula di Fukushima, Jepun dan seterusnya di kampung halaman; Banting, Selangor. Rudy diduga Tuhan dengan sakit misteri sejak di tahun akhir pengajian di Fukushima. Tetapi dia optimis dengan hidup. Dia berusaha mencari penawar sakitnya. Alhamdullillah keadaannya kita jauh lebih baik jika dibandingkan pada tahun 2000 dahulu.

Terkini Rudy berhijrah lagi. Kali ini ke Kota Jakarta, selepas diarahkan oleh majikannya untuk berkhidmat kepada negara.

*PENAFIAN*

Bluehikari.com ialah pemenang Anugerah Weblog Terbaik 2001.

nst 2001

“You may want to read it if you want to savour his experiences in Japan.”, Dr. Zoraini Wati Abas, “Web Sites Oozing with Creativity”, Kolum Net @ Talk, sisipan Computimes, The New Straits Times Press. 11 Oktober 2001.

“Ketika majoriti masyarakat masih buta mengenai blog, katanya blogger seperti Tok Rimau dan Bluehikari merintis minat terhadap blog.” Ziauddin Sharuddin, Penangan Blog. Sisipan Dimensi, Berita Minggu 20 April 2008.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *